cordeelhoofdkantoor_temse_1.jpg

Arhitektonsko remek delo dugo 72 metra

Novo sedište Cordeel-a iznad pristanišnog doka u Temseu

14 metara visoko, naše novo dvospratno sedište premošćuje pristanišni dok bivšeg brodogradilišta. Pogled na Temse, Šeldt most i Šeldt Park sa naše terase je neverovatan.
hq_exterior-28.jpg
cordeelhoofdkantoor_temse_4.jpg

Informacije o projektu

Naziv projekta
Novo sedište Cordeel-a iznad pristanišnog doka u Temseu
Lokacija
Frank Van Dikelan 15-9140 Temse
Klijent
Cordeel Zetel Temse NV
Kategorija
Offices
Projektant
Crepain Binst
Period
Završen

Transparentnost

Dva betonska oslonca, koja sadrže 4 stepeništa i liftove, nose glavnu konstrukciju. U sredini objekta, dva otvorena stepeništa povezuju dva sprata. Glavna konstrukcija teži 1200tona i sastoji se od čeličnih nosača širokih 26 metara, 10 metara visokih i 100 metara dugih. Ova velika konstrukcija je spojena na tlu i podignuta. Kombinacija staklene fasade i Alucobonda daje fasadi transparentni izgled.

BIM-model

Centralni dužinski raspon je 72 metra, dok su širina i visina 17,4 i 19,4 metra. Čelični H nosači, postavljeni na svakih 3,6metara, nose čeličnu podkonstrukciju betonskog poda. Pri ovim rasponima ugibi se posebno moraju uzeti u obzir. Ovo je rešeno neoprenskim podloškama i dilatacijama u zidovima. Sve je precizno zabeleženo u 3D BIM modelu. Kombinovanje modela projektanata i podizvođača, omogućilo je ranu identifikaciju potencijalnih problema.To je značajno smanjilo potrebno vreme za izgradnju.